1. Anasayfa
  2. Bilgi

Doğum Kiloları Nasıl Gider

Doğum Kiloları Nasıl Gider
0

60 kilo ve altında bir ağrılıkta yani normal kilo sınırlarında hamile olduğunuzu öğrendiyseniz, çok şanslısınız demektir. Birde doktorunuzun tavsiyelerine uygun bir şekilde beslenip dokuz aylık süreçte en fazla 12-13 kilo almaya özen gösterirseniz muhtemelen hamileliğinizi 72 kilo ile sonlandırmış olursunuz. İşte asıl problem hamilelikte alınan kiloları veremeden emzirme döneminde daha çok kilo almayla başlıyor.

Peki, doğum kilolarından kurtulmak için neler yapılmalıdır? Planlı bir hamilelik düşünenlere hamile kalmadan bir kaç ay önce fazla kilolarını vermelerini ve ideal kiloya ulaştıktan sonra hamile kalmalarını tavsiye edilmektedir. Hiç bir şey planlandığı gibi olmayabilir ve fazla kilolu bir kadın olarak hamile kalabilirsiniz. Üstüne üstlük gebelik sürecinde 20- 25 kilo almakta işin cabası olur. Her ne olursa olsun üzülüp kendinizi yıpratmaya hiç gerek yok. Hayatınızın en özel ve en güzel anlarını yaşamanın keyfini çıkarın. Kilolar bir şekilde gidecektir, dert etmeyin…

Doğum yaptım, lohusayım, emziriyorum, bebeğim için daha çok beslenmeliyim gibi düşüncelere kapılıp işin ucunu da bırakmayın. Bu bahanelerin arkasına sığınıp önünüze geleni yemeyin. doğum kilolarından kurtulmanın en etkili yollarından en önemlisi budur. Aksi halde doğum öncesi kilonuz ve doğum sonrası aldığınız kilolar birleşir ve işin içinden çıkmanız çok daha zorlaşır.

Popüler magazin figürleri gibi hiç doğum yapmamış gibi incecik olmak, tamamen genetik ve beden yapısıyla alakalıdır. Muhtemelen doğumdan bir iki hafta sonra incecik olanlar doğum öncesi ve sonrası profesyonel destek almışlardır. Yada onların genleri öğledir. Sakın doğumdan sonra sağlıksız, hem de sütünüzü kesecek diyetler uygulamayın. Hızlı kilo vermek için çok katı diyet ve egzersiz uyguluyorlar. Bu da hem bebek, hem de anne sağlığı açısından iyi bir durum değil. Eğer gerçekten isterseniz, azimli ve sabırlı olursanız mutlaka fazla kilolarınızdan kurtulursunuz

Diyet yapma fikrinden vazgeçin

Sabah kahvaltısında zeytin, domates, yeşillik, salatalık, peynir, yumurta, ceviz, meyve ve şekersiz çayı istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Ama karnım doymuyor deyip sakın ekmek yemeyin.

Sabah kahvaltısından bir saat sonra küçük su şişesinin içine toz zencefil, zerdeçal ve tarçın katıp yavaş yavaş için. Kahvaltı ile öğle yemeği arası beş saat kesinlikle ağzınıza tek bir lokma dahi sürmeyin. Açlığa dayanamayacak gibi olursanız bir kaç tane badem fındık fıstık yiyerek açlığınızı bastırın. Günde en az 2 litre su için. Ne kadar cazip olsa da şerbetli tatlı yerine sütlü tatlıyla nefsinizi köreltin…. Ekmek, makarna, pirinç ve hamur işleriyle yakın temastan kaçının. Doğum kilolarından nasıl kurtulurum? diye kara kara düşünmeyin. Bu dediklerimi harfiyen uygulayın ve her ne olursa olsun akşam saat 8’den sonra kesinlikle su dışında hiç bir şey yemeyin.

Farkındaysanız egzersiz ve spor yapın demiyorum. Bebekle ilgilenmekten en az altı ay spor yapacak vaktiniz olmayacak çünkü… Bebek uyurken spor yaparım diyenler, bebek uyurken bence sizde uyuyun. Spordan daha fazla ihtiyacınız olacak….

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir