Kripto Para Analiz İndikatörleri

Bitcoin ile para kazanmak istiyorsanız, kripto para analiz indikatörü ve piyasada bulunan farklı yöntemleri ve hangisinin daha üstün olduğuna dair detayları iyi bilmeniz gerekir. Teknik analiz ve temel analiz olmak üzere iki ana başlık altında yer alan yöntemlerin tümü size uygun olmasa da, bu yöntemlerle ilgili her ayrıntıyı iyi bilmeniz gerekir. Bugün, piyasada bulunan farklı trend analizi yöntemleri hakkında uygun bilgileri edinmenize yardımcı olacağız.

Teknik Analiz

Gelecekteki bitcoin fiyatlarının trend analizini kontrol etmek için piyasada mevcut olan bir diğer en önemli yöntem teknik analizdir. Son derece doğru ve temel analizden çok daha üstün olduğu kabul edilir. Dünya çapındaki uzmanların çoğu, gelecekteki bitcoin fiyatlarının net bir resmini sunduğu için, yapacak her uzman tarafından bu yöntemin seçilmesini önermektedir. Dış faktörlere bağlı değildir, ancak gelecekteki bitcoin fiyatının yükselip yükselmeyeceğini tahmin etmek için geçmiş bitcoin fiyatları gibi dahili faktörleri kullanır. Doğru tahminde bulunmak istiyorsanız bitcoinin gelecekteki fiyatlarını tahmin etmek için teknik analiz yöntemini kullanmanız şiddetle tavsiye edilir.

Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksaklık Göstergesi (MACD)

Hareketli Ortalama göstergesi esas olarak trend işlemlerinde kullanılan bir kripto para analiz indikatörü. Bu osilatörü aşırı alım ve aşırı satım bölgelerini belirlemek için kullanırız. Grafikte aşağıda ve yukarıda olmak üzere iki çigi bulunmakta ve bu çizgiler salınarak hareket etmektedir. İki çizginin kesişmesi, iki hareketli ortalama sistemine benzer ticaret sinyalleri verir. MACD sıfırın üzerine çıktığı zaman yükseliş olarak kabul edilir. Sıfırın altına düştüğünde ise düşüş olarak kabul edilir. Ayrıca MACD sıfırın altına geldiğinde yükseliş olarakta kabul edilir. Sıfırın üzerinde aşağı döndüğünde düşüş olarak kabul edilir.

MACD çizgisi sinyal çizgisinin altından üstüne geçtiğinde, gösterge yükseliş olarak kabul edilir. Sıfır çizgisinin ne kadar altındaysa, sinyal o kadar güçlü olur. MACD çizgisi sinyal çizgisinin üstünden altına geçtiğinde, gösterge düşüş olarak kabul edilir. Sıfır çizgisinin ne kadar üstündeyse, sinyal o kadar güçlü olur. İşlem aralıkları sırasında MACD, hızlı hat sinyal hattı boyunca ileri geri geçerek kırbaçlanır. MACD kullanıcıları genellikle bu durumda alım satım yapmaktan veya portföy içindeki oynaklığı azaltmak için pozisyonları kapatmaktan kaçınırlar. MACD ve fiyat hareketi arasındaki sapma, geçiş sinyallerini doğruladığında daha güçlü bir sinyaldir.

Göreceli Güç Endeksi (RSI)

Göreceli Güç Endeksi (RSI), belirli bir varlığın fiyat momentumundan türetilen bir göstergeyi ifade eden kripto para analiz indikatörü. RSI’nın hesaplanmasındaki ana faktörler, varlığın fiyatındaki değişiklik ve bunun gerçekleşme hızıdır. RSI indikatörünün aralığı 0-100 arasındabir band olarak belirlenmiştir.  Eğer RSI göstergesi 70’in üstüne çıkarsa aşırı alım olmuştur demektir. Aşırı satıldığında, RSI 30’dan düşük rakamları yansıtabilir. Daha önce de belirtildiği gibi, RSI, potansiyel trend dönüşlerini ve destek ve direnç seviyelerini belirlemeye çalışan tüccarlar için de önemlidir.

Bu, yatırımcıların daha geniş bir teknik analiz yapmasına yardımcı olmaktadır. RSI, piyasanın düşüş veya yükseliş eğiliminde olup olmadığını gösterir. Bir yükseliş ayrışmasında, bir varlığın fiyatı düşmeye devam ederken RSI yükselir. Bu durum fiyatın düşmes eğiliminde olmasına rağmen varlığı satın alan kişi sayısının yüksek olduğunu gösteriyor. Düşüş eğiliminde, bir varlığın fiyatı yükselirken RSI düşer. Bu, varlığın fiyat artışının yukarı doğru ivme kaybetmeye başladığını yansıtıyor.

Bollinger Bantları

Bollinger Bantları, haftalık, günlük veya beş dakikalık grafikler dahil olmak üzere tüm çizelge zaman dilimlerinde kullanılabilir. Bu ayarları siz istediğiniz zaman çizelgesine ayarlayıp kullanabilirsiniz. Enstrümanın fiyatı üst banda doğru hareket ettiğindeaşırı alım olduğunu göstermektedir. Çoğunlukla, yatırımcılar bir kripto paranın çok fazla satın alındığını düşündüklerinde satmaya çalışırlar. Kripto paranın fiyatı alt banda doğru hareketlendiğinde aşırı satış olduğunu göstermektedir. Çoğunlukla yatırımcılar en çok satılan kripto parayı satın almak isterler.

Ortalama Yönlü Hareket Endeksi (ADI)

Ortalama yönlü hareket endeksi bir kripto paranon değerinin belirli bir süre aralığında daralmasını ve genişlemesini hesaplanır. ADI göstergesi için geleneksel ayar 14 zaman periyodudur, ancak analistler genellikle ADI’i 7’ye kadar düşük veya 30’a kadar ayarlarla kullandılar. Ayarların düşük seviyede olması ortalama yön endeksinin fiyat hareketliliğine çok daha çabuk tepkiler verebileceği anlamına gelmektedir. Daha yüksek ayarlar, yanlış sinyalleri en aza indirecek ancak ortalama yön endeksini daha gecikmeli bir gösterge haline getirecektir. ADI 0’dan başlayarak 100’e kadar olan değerleri gösteren bir çizgidir.

Ortalama yön endeksi göstergesi, her şeyden önce, yalnızca bir aralıkta ileri geri işlem yapmak yerine, bir piyasanın trend olup olmadığını belirlemek için kullanılır. Ayrıca trend olan bir kripto paranın trendinin gücünü belirlemede kullanılmaktadır. Ortalama yön indeksi diğer indikatörler gibi potansiyel trende değişikliğini gösterir. Ortalama yönlü endeks çizgisinin değeri 25’in altında olduğunda, bir piyasanın trendden ziyade değişken olduğu kabul edilir. Bazı analiz uzmanları, eğilimin olmadığı zamanlarda yalnızca 20’nin altındaki ortalama yönlü endeks sonuçlarına bakmalarını ve mümkün olduğunca 20 ila 25 arasındaki okumaları sabitler, ancak kesin olarak değil, bir eğilimin varlığını gösterir.

25’in üzerinde herhangi bir noktada ortalama yön endeksini gördüğümüz zaman o noktada gerçek bir eğilimin olduğu şeklinde yorumlanır. 25 ile 50 arasındaki değerler başlangıç veya orta kuvvet eğilimini gösteren sonuçlardır. 50 ile 100 arasındaki okumalar, giderek artan güçlü eğilimleri temsil etmektedir. Aşağıda gösterilen grafik, ortalama yön endeksi okumaları 10’un altından yaklaşık 50’ye yükselirken giderek daha güçlü bir yükseliş eğilimi gösteren ortalama yön endeksini göstermektedir.

Yorum yapın