Uzun Dönem Askerlik Maaşı – Askerlikte uzun dönem; mesleki ve takım komutanı olmak üzere iki farklı şekilde yapılır. Uzun dönem askerlik yapanlar ilk olarak para almadan üç ay boyunca acemi birliğinde görev alır. Acemi birlik görevi bittikten sonra usta birliğine geçiş yapılır. Sekiz ay boyunca asteğmen olarak görev yapıldıktan sonra son bir ayda teğmen olarak görev alınır.
Uzun Dönem Askerlik Maaşı Ne Kadar?
Askerlikte kısa ve uzun olmak üzere iki farklı şekilde görev alınır. Uzun dönem askerlik yapıldığı zaman maaşları ona göre değişkenlik göstermektedir. Uzun dönemli şekilde askerlik yapmak isteyenler tarafından uzun dönem askerlik maaşı ne kadar? olduğu konusu çok sık merak edilen bir konu haline gelmektedir. Uzun dönem askerlik sürecinde en düşük asteğmen maaşları 16.530 TL olurken, en yüksek 22.100 TL olduğunu söyleyebiliriz. Asteğmenlerin aldıkları ortalama maaş aralıklarının ne kadar olduğuna bakıldığında bu rakamın 19.000 TL bandında olduğunu söylemeliyiz.
Bando Astsubay Maaşları yazımız da ilginizi çekebilir.
Askerde 6 Aydan Sonra Ne Olur?
Askerde isteyenler uzun dönemli bir şekilde kalabilir. Askerde uzun dönemli bir şekilde kaldıkları zaman hem para kazanma hem de kariyer yapma hakkı elde eder. Erbaş ve er olanlar terhis kazandıkları zaman asgari ücret kadar bir maaş alır. Peki, Uzun Dönem Askerlik Maaşı ne kadar?
Uzun Dönemli Askerlik Hangi Rütbe?
Askeriye de 6 ayın sonunda uzun kalabilme hakkınız bulunmaktadır. İsteyenler 6 ay sonrasında askerliği başarıyla sonlandırarak görevden ayrılırken kimisi de 6 ay sonrasında uzun dönemli askerlikten yararlanmak için başvurularını yapabiliyor. Uzun dönemli olarak askerlik yapacak olanlara asgari ücret olarak maaş ödemesi yapılır. Fakat işin olumlu tarafından bakıldığında eğer ki uzun dönemli şekilde bir askerlik yaparsanız o zaman kariyer elde etme şansına sahip olursunuz. Uzun süreli olarak askerlik yapanlar asteğmen, yedek subay ve subay olma imkanı vardır.

Uzun Dönemli Askerlik için Ne Yapılmalı?
Askeriye 6 aylık süreciniz bittikten sonra uzun dönemli askerlik yapmaya karar vermiş olabilirsiniz. Böyle bir durumda uzun dönemli askerlik için ne yapılmalı? bilgisine sahip olmanız gerekmektedir. Uzun dönemli olan Türk Silahlı Kuvvetlerinde kalmak isteyen er ve erbaşların, uzun dönemli askerlik sürecine dair her şeyi mutlaka ayrıntılı bir şekilde öğrenmeleri gerekmektedir. Askerlikte uzun dönem şu şekilde olmalıdır:
*Meslekçi
*Takım Komutanı
Her ikisi ayrı ayrı şekilde olurken uzun dönemli askerlik yapacak olanlar bunlardan biri olarak görevlerini sürdürmeye devam edecektir. Eğer ki takım komutanı olacaksa o zaman üç ay boyunca acemilik eğitimi alması gerekir. Aynı zamanda takım komutanı üç ay boyunca acemilik eğitimi alırken herhangi bir para almaz. Üç ay para almadan acemi birliğinde çalıştıktan sonra usta birliğine gider.
Uzun Dönem Askerlik Kaç Ay?
Kısa ve uzun dönemli askerlik olarak eğitim ve görev süreçleri iki kısma ayrılmaktadır. Uzun dönem askerlik kaç ay incelemesi yapıldığında Yedek subay ve yedek astsubay olanlar 12 ay boyunca askerlik yapmaktadır. Diğer er olanlar 6 aylık bir askerlik eğitim süreçlerini tamamlamaları gerekmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaçlarına bağlı olarak uzun ve kısa şekilde bir eğitim süreci yapılmaktadır.
Uzun Dönemli Askerlik Kaç Gün?
Uzun dönemli bir askerlik için kaç gün olduğunu öğrenmek isteyenler için 365 gün olduğunu söylemek mümkün. Uzun dönemli askerlik başvurusu yaptığınız zaman askerde 365 gün kalacaksınız. Fakat uzun dönemli zorunluluk olmazken isteğe göre kısa askerlik olan 6 ay şekilde kalabilirsiniz. Burada karar tamamen askerlik yapacak kişiye bağlıdır.