1. Anasayfa
  2. Bilgi

Askerlik Hizmet Tercihi Nedir

Askerlik Hizmet Tercihi Nedir
12

Askerlik yapacak her 20 yaşına ulaşmış her erkeğin yapması gereken aşamalardan sadece bir tanesidir. Açıklamak gerekirse askerlik son çıkan askerlik yasasına göre artık eskisi gibi 4 değil her aybaşına 12 celp dönemidir. Hal ile tecil süresi dolan veya yaşı gelen her erkek kişinin yapacağı askerlik hizmet ini bu sistem üzerinden yapacağı askerlik niteliğini belirlemesi gerekmektedir. Bu belirlemeyi de bu işlem dahilinde sağlaması gerekmektedir.

Aşamaları Nelerdir Ve Nasıl Yapılır?

Tecil süresi dolan veya yaşı gelen asker adayının yapması gereken ilk işlem Yoklama Başvurusudur. Şu anki salgın dolayısıyla E – Devlet aracılığıyla yapılmaktadır. Ama isterse de askerlik şubesine de gidebilir fakat belirttiğim gibi salgın dolayısıyla askerlik şubesi kısıtlamaların ve esnek çalışma koşullarından kaynaklı memur ve personelin tedbirler dolayısıyla tam verimli çalışamamakta. Önerim elektronik ortamda yani E- Devlet platformundan sağlanması olacaktır.

Yoklama başvurusu ve Aile hekimliklerinden yapacağımız ön sağlık işlemi sonrasında sitemin de onay vermesi sonrası tercih işlemine geçebiliriz. Bu kısımda yapılması gereken adayın kendi statüsüne göre tercih ekranında bulunan alanları doldurması veya seçmesinden ibarettir.

Askerlik Tercihi Nasıl Yapılır?

İlk olarak hangi celp döneminde gitmek istediğimizi seçiyoruz. Bunlar yukarıda da belirttiğim üzere 12 dönemi vardır. Celp dönemimizi seçtikten sonra komando olmak istiyor muyuz? Bedelli olarak mı yapacağız? Onu tercih ediyoruz ve Öğretmen veya doktor muyuz onu da ibraz ediyoruz, sonrasında öğrenim durumumuza göre askerliği hangi statüde yani yedek astsubay, yedek subay veya er olarak mı yapacağız onu belirleyeceğiz. Sıralamasını doğru yapmaya özen göstermeliyiz buna dikkat etmeliyiz. Sonrasında kayıt edebiliriz. Sonrasında herhangi bir değişiklik yapmak isterseniz ise güncelleme yapabilir veya komple tercihimizi iptal edebiliriz.

Belirttiğim üzere 4 farklı statüde askerlik mevcut; Bedelli, er, yedek astsubay, yedek subay. Bedelli bildiğimiz gibi devletin belirlediği miktarda bir ücret karılığı 21 gün yapılan askerliktir. Erlik sıfatındaki askerlik ise 6 ay yani 180 gün olan en düşük rütbedeki askerliktir. Yedek astsubaylık 12 ay olarak yapılan astsubay rütbesinin en düşük kademesidir ve en az ön lisans mezunu olmak şartı vardır. Yedek subaylık subaylık rütbesinin en düşük sınıfıdır ve 12 ay süresi olup en az  lisans mezunu olma şartı vardır.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (12)

  1. Bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim? Askerlik tercihi hakkında ne düşünüyorsunuz?

  2. 09/04/2024

    Bu konuda fikirleriniz neler? Askerlik tercihleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Tartışalım mı?

  3. 09/04/2024

    Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum, askerlik tercihiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?

  4. 23/03/2024

    Bu konuda görüşleriniz neler? Askerlik tercihine nasıl yaklaşıyorsunuz? Tartışalım mı?

  5. 13/03/2024

    Karmaşık bir süreç gibi görünüyor, acaba gerçekten öyle mi?

  6. Askerlik tercihi konusunda kararsızım, sizce hangi aşamayı tercih etmeliyim? Fikirleriniz neler?

    • 09/03/2024

      Askerlik tercihi kişisel bir karardır. Kendi değerlerinize, hedeflerinize ve koşullarınıza göre karar vermelisiniz. Başkalarının fikirleri sizi etkilemesin. Hangi aşamayı seçerseniz seçin, önemli olan kendi iç sesinizi dinlemektir. Karar sizin!

  7. Bence askerlik tercihi yaparken en önemli faktörler neler olmalı? Siz ne düşünüyorsunuz?

  8. Bu konuda fikirleriniz neler? Askerlik tercihi hakkında ne düşünüyorsunuz? Tartışalım mı?

  9. 02/11/2023

    Bu konuda fikirleriniz neler? Askerlik tercihleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Tartışalım mı?

    • 02/11/2023

      Askerlik tercihleri kişisel bir konudur ve herkesin farklı görüşleri olabilir. Tartışmak yerine herkesin kendi tercihine saygı duymak en iyisi. Herkesin yaşamı ve tercihleri farklıdır, bu konuda tartışmaya girmek yerine anlayışlı olmak daha önemlidir.

  10. Askerlik tercihi yaparken hangi kriterlere dikkat etmeliyiz? Fikirlerinizi paylaşır mısınız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir