Günümüzde hemen hemen her şeyi yerimizden kalmadan, internet üzerinden kolaylıkla halledebiliyoruz. İnternet üzerinden işlem yapmak denince ise ilk akla e devlet gelmektedir. Postaneden alınan şifre ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile kolaylıkla giriş yapılabilen e devlet sistemi, vatandaşların en kolay şekilde işlemlerini halledebilmesini sağlamaktadır.
E Devlet Üzerinden Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama Yapılabilir Mi?
Vatandaşların birçoğunun e devlet üzerinden en çok kullandıkları ya da merak ettikleri sorgulamalardan biri dava dosyası sorgulamadır. Kişinin, adına açılmış olan aile, icra, hukuk gibi tüm dava dosyalarını tek bir ekranda görüntülemesine olanak sağlayan mahkeme dava dosya sorgulama kullanıcılara büyük kolaylık sağlamaktadır.
E Devlet Üzerinden Dava Dosyası Sorgulama Nasıl Yapılır?
Dava dosyası sorgulama nasıl yapılır sorusu adına dava açılmış olan ve bunu internet üzerinden takip etmek isteyen kişilerin en çok merak ettiği konulardan biridir. Mahkeme dava dosyası sorgulama için öncelikle her zamanki gibi şifre ve kimlik numarası ile e devlet ana ekrana giriş yapılır.
Daha sonra hem mobil uygulamalar üzerinden hem de bilgisayardan girişlerde mevcut olan kurumlar bağlantısına tıklanır. Açılan kurumlar sayfasından Adalet Bakanlığı seçilir. Son olarak ise Adalet bakanlığı sayfasında karşınıza çıkan mahkeme dava dosyası sorgulama ekranına basılır ve bu sayede kişinin adına açılmış olan tüm dava dosyaları ekrana düşer.
E Devlet Üzerinden Dava Dosyası Takibi Nasıl Yapılır?
Birçok kullanıcının merak ettiği bir diğer konu ise, mahkeme dava dosyası e devlet üzerinden takip edilebilir mi? sorusudur. E devlet üzerinden mahkeme dava dosyası ekranına girildikten sonra, açılan sayfada tüm davalar gözükür. Kişi istediği davayı üzerine tıklayarak, dava taraflarını, dava dosyasını kimin açtığını, mahkeme tarihini ya da davanın son durumunu kolaylıkla takip edebilir.