1. Anasayfa
  2. Sağlık

Reçetesiz Sakinleştirici İlaç

Reçetesiz Sakinleştirici İlaç
Reçetesiz Sakinleştirici İlaç
0

Reçetesiz sakinleştirici ilaç kullanımı her geçen gün giderek çok daha yaygın hale gelmektedir. İnsanlar daha sakin kalabilmek adına bu ilaçlara sık bir biçimde yönelmektedir. Sakinleştirici ilaçlar genel anlamda reçeteli bir biçimde satılmaktadır. Ancak belirli durumlarda insanlar reçete olmadan da bu ilaçları kullanmayı istemektedirler. Elbette ki bu ilaçlardan bazıları reçete olmadan da satın alınarak kullanılabilmektedir.

Sakinleşme ihtiyacı duyan kişiler, reçetesiz satılan sakinleştirici ilaç kullanabilmektedirler. Ancak bunun yerine direk olarak sakinleştirici bitki çayları da içmeyi tercih edebilmektedirler. Belirli bitkiler vücuda herhangi bir zararının olmamasının yanı sıra sakinleştirici etki sağlayabilmektedir. Bu bitkilerden bazıları şu şekilde sıralanmaktadır;

  1. Rezene çayı
  2. Papatya çayı
  3. Melisa çayı
  4. Ihlamur…

İnsanlar elbette ki bu bitki çaylarını içtikleri zaman da çok daha sakin bir hale gelebilmektedirler. Ancak bazı kişiler için bu bitki çayları kesinlikle çok yetersiz gelmektedir. Eğer böyle bir durum söz konusu olur ise insanlar direk olarak sakinleştirici ilaçları kullanmayı da tercih edebilmektedirler. Bunun için de insanlar sakinleştirici ilaç almak adına direk olarak eczanelerin yolunu tutabilmektedirler. Ancak yine de insanların bu ilaçları kullanmak konusunda son derecede dikkatli davranmaları gerekmektedir. Eğer bu ilaçları bilinçsiz bir biçimde dozunu aşarak kullanırlar ise istenmeyen sonuçlar meydana gelebilmektedir. Böyle bir durumun meydana gelmemesi adına insanların temkinli davranmaları gerekmektedir.

Reçetesiz Sakinleştirici İlaç İsimleri Nelerdir?

Reçetesiz sakinleştirici ilaç isimleri bu ilaçları alıp kullanmak isteyen kişilerin sık bir biçimde araştırdıkları ve merak ettikleri detaylar arasında yer almaktadır. İnsanlar bu ilaçları kullanmak istedikleri zaman içeriklerine kesinlikle bakmaları gerekmektedir. Özellikle de doktor kontrolü olmadan alınan bu ilaçlar konusunda insanların normalde olduklarından çok daha fazla titiz davranmaları önem taşımaktadır. Bu durum, olası bir sıkıntıyı en başında engellemek adına kesinlikle gerekli olan durumlar arasında yer almaktadır.

Genel anlamda bu ilaçlar reçeteli bir biçimde satılmaktadır. Reçeteli sakinleştirici ilaçlar insanlar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Ancak sakinleştirici kullanmak adına doktora gitmek istemeyen kişiler de bulunabilmektedir. Bunun için de bazı ilaçlar reçete edilmemiş olsalar bile direk olarak eczanelerden satın alınabilmektedir. Bu ilaçların isimleri ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  1. Cipralex
  2. Atarax
  3. Risperdal

Bu ilaçları insanlar reçeteleri bulunmasa bile direk olarak gidip satın alabilmektedirler. Böylelikle de herhangi bir sıkıntı yaşamadan sinirlerinin yatışmasını ve daha sakin kalmayı başarabilmektedirler. Bu kapsamda insanların yine de ilaç kullanımı esnasında son derecede dikkatli olmaları gerekmektedir. Reçetesiz sakinleştirici kullanımı da istenmeyen durumların meydana gelmesine neden olabilmektedir. Böyle bir sorunun meydana gelmemesi adına insanların öncelikli olarak bu ilaçları doktor kontrolünde kullanmalarında fayda bulunmaktadır.

Reçetesiz Sakinleştirici İlaç
Reçetesiz Sakinleştirici İlaç

Sakinleştirici İlaçların Etkileri Nelerdir?

Sakinleştirici ilaçların etkileri genel anlamda adından da belli olduğu gibi sakinleştirme imkanını sağlamaktadır. Bu ilaçlar insanlarda çeşitli etkileri meydana getirmektedir. İnsanlar kendilerini gün içerisinde oldukça gergin hissettiklerinde ya da öfke kontrolü sağlayamadıkları gibi durumlarda bu ilaçları kullanmaktadırlar. Durum her ne olur ise olsun bu ilaçların kullanımı esnasında insanların ciddi anlamda dikkatli olmaları gereklilik göstermektedir. Söz konusu olan ilaçların insanlar üzerinde çeşitli yan etkileri de bulunmaktadır.

Sakinleştirici ilaç yan etkileri incelendiği zaman bazı kişiler üzerinde ciddi etkiler meydana getirmektedir. İnsanların üzerinde getirdiği yan etkiler genel anlamda şu şekilde sıralanmaktadır;

  1. Halsizlik
  2. Rahatlama hissi
  3. Sersemlik
  4. Sıkça meydana gelen uyku hali
  5. Kusma
  6. Mide bulantısı
  7. Sürekli olarak uyuma isteği…
Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir