1. Anasayfa
  2. E-Devlet

SGK Sicil No Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK Sicil No Sorgulama Nasıl Yapılır?
sgk sicil no sorgulama nasil yapilir 1
3

SGK sicil numarasını öğrenme ve bilgi almak isteyenler SGK Sicil No Sorgulama Nasıl Yapılır sorusunun cevabını merak etmekteler. SGK yani Sosyal Sigortalar Kurumu, sigortalı olan vatandaşlara belli bir numara vermektedir. Bu numara SGK Sicil no olarak geçmekte ve bu numara ile sigortalı ile ilgili birçok sorgulama işlemi kolaylıkla yapılabilmektedir.

SGK Sicil No Sorgulama Nasıl Yapılır?
SGK Sicil No Sorgulama Nasıl Yapılır?

Birçok kişi SGK Sicil Numarası ile birçok bilgiyi sorgulatabilmektedir. Özellikle emekli olmaya gün sayan vatandaşlar ve sigortalı çalışanlar sıklıkla kalan günlerini bu sorgulama yöntemi ile takip etmektedirler. SGK Sicil No, Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından sigortalı çalışanlara özel tanımlanmaktadır ve kişiye özeldir. Aynı numara tek bir kişide bulunur birden fazla kişiye verilemez.

SSK Sicil No Kaç Haneli?

Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından verilen SSK Sicil No, il 6 hanesi saymanlık numarası, son 6 hanesi kurum numarası olmak üzere toplam 12 haneden oluşmaktadır.

SGK Sicil No Sorgulama

SGK sicil no sorgula ile SGK numarası sorgulama, hem e devlet sistemi üzerinden, hem de SGK resmi internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir.

E devlet Üzerinden SGK Numarası Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?

E devlet sistemi üzerinden SGK numarası sorgulama işlemi kolaylıkla yapılabilmektedir. E devlet üzerinden sorgulama yapabilmek için öncelikle e devlet şifresi sahibi olmak gerekmektedir. E devlet şifresi almak için T.C kimlik kartı ile PTT’ye gidilerek belli bir ücret karşılığında e devlet şifresi alınabilecektir.

E devlet şifresi alındıktan sonra T.C kimlik numarası ve e devlet şifresiyle birlikte sisteme girişi yapıldıktan sonra, açılan ekran üzerinden e hizmetler yazısı tıklanarak Sosyal Güvenlik Kurumu Seçeneği tıklanır. Açılan ekrandan SSK Sicil No Sorgulama seçeneği seçilerek kolaylıkla sorgulama işlemi yapılabilmektedir.

SGK Resmi İnternet Sitesi Üzerinden SGK Numarası Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesi aracılığıyla SGK sicil numarası kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Bazı bilgilerin sisteme doğru olarak girilmesi gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu sicil numarası sorgulamak isteyen kişinin,

  • T.C Kimlik Numarası,
  • İsim, Soy isim
  • Baba adı,
  • Doğum tarihi

Bilgilerini tam ve doğru bir şekilde sisteme girdiği takdirde sorgulama işlemi yapılabilecektir.

SGK İşyeri Sicil No Sorgulama

sgk isyeri sicil no sorgulama
sgk isyeri sicil no sorgulama

SGK işyeri sicil no sorgulama nereden ve nasıl yapılır sorusu iş yerleri tarafında merak edilen sorulardandır. SGK İşyeri sicil numarası, belli bir iş yerinin varlığını ifade eden kayıt numarasıdır. Resmiyette kayıtlı olan her iş yerinin SGK işyeri sicil numarası bulunmaktadır. Bu numara 26 hanelidir. SGK iş yeri sicil numarası sorgulama işlemi SGK müdürlükleri veya e devlet aracılığıyla kolaylıkla yapılabilmektedir.

SGK müdürlükleriyle iş yeri sicil no sorgulama işlemi uzun ve kolay olmayan bir süreç olduğundan, e devlet ile sorgulama yapmak çok daha kolay ve pratik olmaktadır. E devlet üzerinden sorgulama işlemi yapılabilmesi için öncelikle e devlet şifresi sahibi olmak gerekmektedir.

E devlet şifresi ve T.C kimlik numarasıyla birlikte sisteme girildikten kolaylıkla iş yeri sicil no sorgulaması yapılabilecektir. Bu yöntemle günün her saati istenilen zamanda sorgulama işlemi yapmak mümkün olabilmektedir.

SGK Hizmet Dökümünde Hangi Bilgiler Yer Almaktadır?

SGK hizmet dökümünde sigortalı kişiye ait olan bazı temel bilgiler yer almaktadır. Sigortalı çalışan kişinin kaç gündür çalıştığı, primlerinin hangi tarihlerde ödenmiş olduğunu, ilk defa hangi tarihte işe girişinin yapıldığını, sigortalarının hangi tarihte ödendiği ve iş yerine ait bazı bilgilere ulaşılabilecektir.

SGK sicil no sorgulama işlemi özellikle e devlet üzerinden diğer yöntemlere göre kolaylıkla istenilen bilgilere ulaşılabilmektedir.

  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. SGK Hizmet Dökümünde kaç gün prim ve emeklilik süresini görmemiz mümkün mü acaba?Birde ssk hizmet dökümünü nerden indirebilirim

  2. 27/06/2021

    Sgk gün tarihi yatırılan ssk tutarı günlük aylık yıllık yatırılan siğorta tutarı meslek kodu gibi işçiye ait bilgiler ve ödemeleri görebilirsiniz

  3. SGK Hizmet Dökümünde kaç gün prim ve emeklilik süresini görmemiz mümkün mü öğrenmem
    lazım da

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir